Музиката е по-важна за тийнейджърите от секса, показва проучване, според което две трети от младите хора твърдят, че по-скоро биха се отказали от сексуални контакти вместо от своя iPod.

60% от младежите на възраст от 16 до 24 години биха се отказали от секса за една седмица, отколкото от музиката, а при възрастовата група от 16 до 19 г. това заявяват 70% от анкетираните.

В проучването на Маракеш Рекърдс и Хюмън Кепитъл са участвали 1000 души на възраст от 15 до 24 години и то показва не само колко важна е музиката за младите хора, но и тяхното променящо се отношение към плащането на музиката он лайн.

70% от участниците в изследването на възраст между 15 и 24 години заявяват, че не се чувстват виновни за това, че свалят музика от интернет нелегално. 43% от музиката, която младежите в тази възрастова група притежават и слушат, не е била платена. При възрастовата група от 15 до 19 години този процент нараства до 49%.

Според Международната федерация на фонографската индустрия през 2008 г. нелегално са били свалени 40 милиарда песни по цял свят.

През изминалите три месеца 75% от анкетираните са гледали видеоклипове он лайн, 70% са закупили CD-та, 62% са слушали музика по телефона си, 52% са платили за свалените от тях песни, а 45% са си пускали музика по своите конзоли за видеоигри.

Радиото остава най-доброто средство за запознаване с нови банди според 67% от анкетираните. 63% заявяват, че разчитат на препоръки от приятели, а 49% предпочитат музикални канали като MTV.

YouTube пък остава най-популярният сайт за намиране на нова музика за 38% от участниците, следван от MySpace с 15% и Facebook с 8%.
Източник: ДНЕС ПЛЮС