На практика мъжка изневяра няма. И много лесно мога да ви го докажа.

Жените твърдят, че поводът за женската изневяра е дълбоко емоционален. Те са неудовлетворени от нещо си: било то, че партньорът им не ги обгрижва достатъчно; липсват му сантиметри в … ръста и това съответно не ги удовлетворява; липсва му дебел … портфейл или иначе казано липса на сериозност и стабилност в живота. Списъкът може да е толкова дълъг, колкото е капризна жената.

Правило номер едно е, че на жена не може да се угоди.

И правило номер две е, че ако в една област си супер, то тя несъмнено вижда кусур в друга. И пак има повод за неудовлетвореност – т. е. има повод за потенциална изневяра.

Нооо за разлика от мъжете тя си тай тайните за себе си и в момента, в който се появи подобрената версия на нейните романтични блянове, хоп, хич и без да се замисля му се намърдва в леглото, а ти стой отстрани и духай супата.

Веднъж скочила към изневярата, можеш да сложиш черта на тая връзка. Разбира се за разтуха можеш да идеш и да пребиеш подобрената версия, е така за кеф – все пак и ние сме хора и трябва да има справедливост на тая земя.

Но факт е, че спокойно можеш да пишеш тая връзка бегала – вече няма доверие, вече си разбрал, че жената до теб не вижда твоите достойнства като мъж и т. н. и т. н. и с една дума финито, фиаско и так дальше.
Изводът: изневери ли жената – трябва да се сложи край.

Но не е така, както знаете, с мъжката изневяра. Мъжете са по-просто устроени – или както аз бих казал – по-умно устроени и по-целесъобразно. Но колкото и да смятате, че не е истина – имат нежна и ранима душа. И могат да бъдат верни на своята любов. Наистина верни – по мъжки, но все пак верни.

Дори да преспят с най-добрата ти приятелка или с готината барманка в бара, това не значи, че не те ценят като жена или нещо в размерите ти куца – просто се е случило мимолетно и това е. Проста физиология, нищо лично.

Дори да се случи – е редно да знаете, че ние пак продължаваме да си ви обичаме и да сте много важни за нас, да сте номер едно и целия ни живот и т. н. и т. н.

А и дори да си имаме нещо странично – било секретарката в офиса, било някоя студентка в университета – пак не е нищо лично, защото основната любов и основните ресурси ги получава кой – пак вие.

За разлика от жените, мъжете не си изоставяме семейните задължения, дори гледаме да компенсираме малките липси. Винаги по Коледа сме със семейството, винаги даваме пари за храна, за обучението на децата, не ви отказваме никоя глезотийка. И ако закъсняваме два три пъти в седмицата какво от това? Все едно сме на фитнес или на раздумка с приятели. Аз смятам, че наличието на личен живот на всеки от партньорите заздравява семейната връзка. Важно е, че знаем къде ни е къщата, че градим общо бъдеще и всякакви такива фрази – които за вас са красиви, а за нас – простичък факт. Спокойно можем да имаме няколко странични занимания и пак да не изоставяме емоционално жена си. Докато вие това явно не го умеете.

Следователно няма мъжка изневяра. Ние никога няма да изглупеем до толкова, че да се разведем, като знаем, че всички сливи са еднакви. Наистина има такива екземпляри, но те са единици – все пак глупостта ходи по хората, т. е. по мъжете. Възможно е и на нас да не ни издържат нервите, но като правило ние не изневеряваме.

Ние го правим просто за спорта, да се поддържаме в добра физическа форма, да си поддържаме самочувствието – все неща, които са полезни за семейството – нали не ни искате да сме постоянно ошмулени и депресирани? Ето затова ви казвам, че мъжете не изневеряват, те се стремят към поддържане на хармония и равновесие във вселената.
Източник: az-jenata.com