Психолозите открили, че пълнолетните жени, които имат издадена брадичка, са по-активни сексуално от тези с по-меки черти и мъжете, които търсят дългогодишна връзка трябва да се пазят от тях.

Широките брадички при жените често се дължат на високо ниво на мъжкия хормон на растежа тестостерон, който се среща при жените в различни количества. Освен това хормонът увеличава сексуалната увереност на жените, характерна повече за мъжете.

Учени от четири университета в САЩ и Канада изследвали група млади жени и им задала въпроси за техния сексуален живот и фантазии. След това тези жени били оценявани от група мъже относно тяхната привлекателност като партньорки за цял живот.

Оказало се, че мъжете не биха избрали жени с характерни за мъжете черти за дългогодишни партньори, тъй като се страхуват да не станат рогоносци. „Откритията са важни, защото показват, че мъжете могат да определят дали жената е желана и заслужаваща доверие за дългогодишен партньор само с взиране в чертите на лицето им“, съобщават авторите на изследването.

Теорията им може да бъде доказана с много примери от шоубизнеса. Така например актрисата Мег Райън, която има издадена брадичка, изневери на съпруга си Денис Куейд с Ръсел Кроу. А актрисата Джоан Уудуард, която има фина брадичка, беше щастливо омъжена 50 години за холивудската икона Пол Нюман до смъртта му през септември миналата година.
Източник: news24.bg