В Италия вече има и лампиони с втъкната растителност в тях. Те са предназначени за по-малки апартаменти, в които е трудно да бъдат побрани саксиите с цветя. Новото изобретение на име Flora беше лансирано от фирмата Tredicidesign.

На практика във висящия от тавана лампион има втъкнати многобройни малки саксии, в които могат да растат различни видове растения. Специално за лампиона са измислени крушки от 80 вата, които обаче светят като две крушки от 150 вата. Крушките стимулират растежа на цветята в саксиите и в същото време осветяват пространството в апартамента. Предвижда се развиването на серия от осветителни тела по подобие на Flora.

Любителите на романтиката и на вечерите на свещи също могат да се радват на Flora, но в друг вариант. В саксиите, които са изработени от прочутото стъкло от Мурано, могат да бъдат поставени не растения, а плаващи във вода свещи. Възможно е във вазите да бъдат поставени и ароматизирани есенции.

Очаква се лампионът Flora да бъде представен по време на Мебелния салон в Милано. Новият вид лампион се продава срещу 345 евро. Има обаче и т.нар. разкошен вариант на Flora, който струва 520 евро.
Източник: prontosofia.com