В дните преди 1-ви март едно от приятните и забавни семейни занимания е да се направят мартенички и картички за Баба Марта. За целта не е необходимо много – просто бяла и червена прежда, ножици, лепило и картон и най-вече добро желание и настроение! А децата, без значение дали са на 3 или 13, обичат и толкова се радват на подобни занимания.

Подгответе материалите предварително. Добре е да подготвите и децата, например ден-два по-рано да обсъдите с тях коя вечер или кой ден да отделите за мартениците и да ги подпитате дали имат специални изисквания или виждания за необходимите материали.

В уречения ден разчистете масата и поставете всичко необходимо на нея. За вдъхновение може да извадите мартенички от предни години или новозакупени – за да се ориентират децата по-лесно в крайната цел. Все пак твърде вероятно е да са забравили от предната година точно как изглеждат мартениците, особено ако са по-малки.

За картичките просто изрежете от картон правоъгълни парчета, които сгънете на две и оформете като картичка. Оставете на децата да украсят и залепят отгоре парчета прежда, бели и червени мъниста или цветна хартия, да дорисуват с моливи или флумастери кокиченца, слънце или каквото пожелаят.

Детската фантазия е голяма и резултатът винаги ще е сполучлив.
Приятни Бабо-мартенски занимания за цялото семейство!
Източник: az-jenata.com