В пресклуба на БТА журналистката от вестник Банкеръ Слава Аначкова изтегли името на бебето на 2009 година. За да узнаят името на бебето един от присъстващите журналисти трябваше чрез жребий да изтегли плика с името на едно от трите бебета родени в първата минута на новата година. Това трябваше да направи журналист от екипа на Нова телевизия поради отличното отразяване на събитията свързани с предишните бебета, но се оказа, че в залата не присъстваше екип на телевизията.

Името на Бебето на 2009 е Веселина. Тя е родена минута след полунощ в „МБАЛ Бургас“ АД. Това е първото дете на Нели и Георги Жекови от село Оризаре, община Несебър. Терминът на Нели е бил 29 декември.

Другите две бебета, претенденти за „Бебе на 2009“ са Камелия и Ангелина.

Камелия се родила в МБАЛ „Св. Петка Българска“ ЕООД в Нова Загора. Майка й е 31 годишната Таня Желева от село Еленово. Камелия е петото момиче в семейството. Сестрите й са на 18, 16, 12 и 10 години. Тя тежи 2,500 кг и има ръст 48 см.

Ангелина се родила в „МБАЛ – Асеновград“ ЕООД. Тя тежи 3,100 кг и е с ръст 24 см. Майка й е 24 годишната Златка Бунарова. Семейството й живее в с. Богданица и има трима братя – на 7, 6 и 4 години.
Източник: erogance.eu