Американски изследователи заявиха, че хората, които обикновено са нерешителни, не губят повече време в търсене на подаръци, отколкото другите хора, съобщи ЮПИ.

Според Х. Женевиев Джон и Еме Дроле от Калифорнийския университет в Лос Анджелис изследването им показва, че вместо да увеличи неволите на тревожните хора, бъдещото безпокойство може да намали нерешителността им до такава степен, че те да направят своя избор така, както и другите хора.

В рамките на изследването половината от група от 275 студенти от Калифорнийския университет в Лос Анджелис трябвало до прочетат текст, който предизвиква тревога.

В текста се споменавало, че мястото, където те живеят, е уязвимо при силно земетресение, което има същите или по-лоши последствия в сравнение с тези от урагана Катрина.

Останалите участници трябвало да прочетат друга версия на текста, която омаловажава последствията от труса. След това от всички участници било поискано да направят своя избор между две марки бинокли и две марки телевизори.

Резултатите показват, че нерешителните потребители са склонни да станат решителни, когато са емоционално възбудени, независимо дали настроението им е позитивно или негативно, заявиха авторите на изследването.
Източник: actualno.com