Коледа наближава, а с нея и празничното настроение. Не само психолозите го казват, но е истина – ние се влияем от миризмите, а коледното настроение идва с мириса на Коледа!

Кои са 5-те най-често асоциирани с Коледа миризми и аромати?

Канела
Канелата е основният мирис на Коледа! Срещаме я и в украсата – от канелени пръчици, което е доста актуално в Западна Европа, например, дори и да не е много познато у нас. Срещаме я и в сладки, баница, дори в постни манджи и украси!
Подсказка: няколко пръчици канела завържете като украса в Коледния си венец или на елхата, така миризмата на канела ще е в целия ви дом!

Бор или елха
Миризмата на борче или елхичка е най-приятната, особено непосредствено около Коледните празници. В последните години с еко тенденциите използването на изкуствени елхи доминира и все пак, ако държите на този аромат у дома – купете си еко-елхичка жива в саксия или просто няколко клонки бор.
Подсказка: за украса може още през есента, по време на малка разходка, да си съберете красиви шишарки, нападали из гората и с тях да накичите елхата си през декември.

Портокал
Цитрусовите плодове като цяло и най-вече портокалът, който е най-популярен и достъпен са също олицетворение на коледните празници. Може би защото е зима и организмът има нужда от витамин C, а може би защото са свежи и много ароматни – цитрусите неизменно присъстват на всяка коледна трапеза!
Подсказка: обелете кори от портокали и просто оставете из дома си, така миризмата на свежо ще е по-дълго с вас.

Карамфил
Карамфилът също е сред ароматите, навяващи Коледа. Най-вече популярен покрай коледните меденки, друга негова интересна форма на употреба е в комбинацията с портокал в истински парфюм-украса за дома. Подобен портокал с карамфил е изключително симпатичен и евтин подарък и може да зарадва мнозина.
Подсказка: използвайте тънкокор портокал и само карамфилчетата с достатъчно дълги дръжки.

Ванилия
Ванилията е най-масово популярният вкус. Често войната за най-обичан се води между ванилия и шоколад. Всъщност защитниците на шоколада биха казали, че Коледа има повече вкус на шоколад, отколкото на ванилия. Но все пак – в случая говорим за мирис. Ванилия на пръчици отново става и за украса и за приятно ароматизиране на дома.
Подсказка: също както канелата – използвайте ванилия на пръчици за украса на Коледния венец или елхата, или просто поставете във фруктиерата или във ваза.
Източник: az-jenata.com