Зимата е неблагоприятен сезон, но зависи за какво говорим. През повечето време предпочитаме да си останем вкъщи, на топло. Но това съвсем не е лоша новина. Времето прекарано у дома, може да създаде приятни преживявания и спомени.

1. Направете си филмов маратон

Определете си ден, в който да изгледате всички филми, които сте пропуснали да видите. Направете си пуканки и се настанете удобно на канапето.

2. Разглеждайте снимки

Старите, забравени снимки могат да предизвикат различни чувства, но със сигурност въздействат емоционално.

3. Гответе

Понякога готвенето може да бъде наистина занимателно, дори да не обичате да го правите. Направете вкусен сложен десерт или помислете како е любимото ястие на любимия човек.

4. Направете коктейл парти

Поканете няколко приятели и разнообразете деня с дегустирането на различни коктейли.

5. Направете си специален ден, само за вас

SPA процедурите са много подходящи за целта. Малко неща могат да ви накарат да се почувствате по-добре от релаксираща ароматна вана и грижата за себе си.

6. Направете списък с подаръци за… себе си

Това включва нови ботушки, почивка в Таити през лятото, час при масажиста… все неща, които заслужавате.

7. Поканете приятелка

Спомняйте си, смейте се, разкажете си каквото поискате – истински начин да се разтовариш.

8. Ден на макиажа

Тествайте новите си сенки за очи, опитайте нови, непривични за вас цветове или стил на гримиране. Може да откриете нещо интересно.

9. Припомнете си

Често се случва да „изгубим“ във времето любими занимания. Например, ако преди време сте обичали да рисувате – сега това със сигурност ще ви достави удоволствие.

10. Романтична вечеря

Планирайте и подгответе вечеря на свещи от онези като по филмите. Не знам за резултата, но приготовлението определено е приятно.
Източник: kozmetikata.com