Стресът в напрегнатото ежедневие води до проблеми със съня, а непълноценната почивка ни натоварва с още повече стрес. Изследвания показват, че около една пета от населението на света страда от безсъние. Безсънието се счита за сигнал, чрез който тялото алармира, че нещо не е наред.

Най-разпространената проява на безсъние е събуждането през нощта, което води до невъзможността за заспиване и прераства в прекалено ранно събуждане.

Всеки втори човек често има проблеми със съня. Според психологът Мадлен Алгафари най-често проблеми със съня имат властните хора, които се стремят да контролират всичко. Странно е, че по-голямата част от тях признават, че не се борят с безсънието.

В основата на това изглежда е фактът, че хората се притесняват от ефекта на привикване и зависимост, характерен за досега известните приспивателни. Затова всеки трети използва традиционния метод – „едно малко преди лягане“.

Хубавата новина е, че вече имаме помощник в борбата с безсънието, защото будуването нощем не е присъщо на хората. Новият продукт на Валмарк – Беносен е първият естествен продукт, който се грижи за трите фази на съня. Благодарение на изключителната комбинация от L-теанин, валериана и хмел, с „Беносен“ заспивате по-лесно, спите дълбоко и се събуждате свежи и бодри.

Беносен спомага за пълната релаксация на организма, намалява нощните събуждания и кошмари и осигурява усещане за пълноценна почивка. Беносен действа бързо, само 30 мин. преди сън и не води до зависимост.

Беносен се произвежда в модерен завод в Чехия, съобразно стандартите на GMP (Добрата Производствена Практика), които се прилагат и при производството на лекарства. Това е сигурна гаранция за високото качество на продукта. /actualno.com