Дали кремовете против бръчки могат да ни спасят от влиянието на времето? Всяка жена минала трийсетте си задава този въпрос, докато поне по веднъж на ден хвърля по един тревожен поглед към огледалото. А някой дами далеч преди тази възраст започват да третират кожата си с каква ли не козметика, за да се запазят по-дълго млади. По възможност до 70 години.

Ако не четем етикети на други продукти, то на кремовете за лице внимателно ги четем, препрочитаме и дори сме много по-склонни да се съветваме с експерти и да чуем мнението на приятелки.

И все по-често си задаваме въпроса – могат ли да ни спасят кремовете против бръчки от старостта?

Не е тайна, че генетичната предразположеност и начинът на живот, оказват може би много по-съществено влияние върху нашата кожа, отколкото козметиката, но все пак каква да изберем?

И доколко тя ще ни помогне?

Според специалистите когато разглеждаме кремовете против бръчки е най-добре да търсим следните съставки:

Алфа-липоична киселина – защото тя е антиоксидант, който прониква в клетките и неутрализира свободните радикали. реклама
Действа като пилинг и намалява дълбочината на бръчките. Тонизира и стяга кожата,като премахва тъмните петна. Трябва да се внимава при чувствителна кожа да не се получи нежелано възпаление или зачервяване.
Коензим Q 10 – това е антиоксидант, който присъства във всяка реклама и ни се струва, че има някакво вълшебно свойство, което действа като с магическа пръчица и затова повечето от нас го търсят на всеки продукт. Ако един крем съдържа Коензим 10, то значи го купуваме, ако не – търсим друг. Може би сме прави, защото за него козметиците са единодушни, че помага на кожата да се бори с бръчките в дълбочина. Особено предпочитан е за изглаждане на кожата около очите и затова се разработват специални околоочни кремове. Напоследък е активна съставка и при слънцезащитните кремове.
Протеиновите екстракти от соеви зърна съдържат така наречените фито-естрогени, които действат на принципа на естествените женски хормони и така изглаждат кожата. Смята се, че уплътнява кожата, предпазва я от вредните слънчеви лъчи и дори активно се бори с неприятните старчески петна.
Екстракт от чай – това е също една модерна и търсена по етикетите съставка. Зеленият чай е препоръчван като полезен почти за всичко и с право е обявен и за елексир на младостта. Той успешно се бори против бръчките, осигурява необходимата влажност на кожата и действа благотворно след слънчеви бани. А учените смятат, че зеленият чай предпазва дори и от рак на кожата. Затова, както и друг път сме казвали – отварите от зелен чай вътрешно и външно могат да сътворят чудеса. Дали кремовете, съдържащи зелен чай успяват да ни върнат младостта и здравето?
Витамин C – е традиционна и добре позната съставка в кремовете. Обикновено го пренебрегваме когато четем етикетите на кремовете и предпочитаме да има някой от горе изброените, като го търсим предимно на хапчета, за да възстановим имунната си система, но се оказва, че стимулира доста добре регенерацията на клетките и спомага за производството на колаген.
Витамин E – това е антиоксидантът, който е в най-голямо количество в човешката кожа. Ако той липсва кожата увисва, набръчква се и говори за нездравословен начин на живот.
Тези далеч не са единствените съставки на кремовете против бръчки, но са едни от най-често срещаните и едни от най-често търсените? Ако искаме да обхванем цялата гама, трябва да направим цяла серия от статии, но като начало ще бъде прекрасно да обсъдим какви съставки според вас би трябвало да има в един добър крем против бръчки? Какви съставки търсите, когато купувате козметични продукти и какви отбягвате. Така съвместно можем да потърсим емпирично отговора на въпроса – ще ни спасят ли кремовете против бръчки от старостта или да търсим друга алтернатива? /az-jenata.com

Още новини в Novini.elitno.com