Най-лошата част от всяка първа среща е неловкото положение, в което сме поставени. Вероятно за много от нас е трудно да разчупим ледовете още на първата среща, особено ако нямаме предварително съставен план. Така че малко предвидливост би ни помогналата да се чувстваме по-добре и да избегнем неудобните ситуации.

1. Изберете място за среща, което предразполага за интересни разговори. Киното, концертите и театралните постановки не винаги са подходящи, защото по-голямата част от срещата ви ще премине в тишина. Музеите и фестивалите на открито са много по-добри варианти и ще ви предоставят повече възможност да общувате с човека до вас. Ако и двамата харесвате спорта, отидете на някое спортно мероприятие и така ще можете да го обсъждате през цялото време.

2. Внимавайте с шегите – шегувайте се с по-общи неща или със себе си. Избягвайте да се присмивате на други хора и не правете шеги свързани с политика и религия. А ако по принцип се чувствате неудобно да се правите на забавни, просто не го правете. Много по-важно е да сте естествени и спокойни.

3. Можете да задавате различни въпроси и да проявявате интерес към човека отсреща, но внимавайте да не навлезете много бързо в прекалено лични територии. Обикновено най-безопасните теми за разговор включват домашни животни, работа, родни градове и музикални предпочитания. Ако е удобно, подхванете теми, които биха ви разкрили повече за личността на човека – любими филми, герои и музикални групи.

4. Винаги имайте под ръка няколко предварително намислени въпроса от типа: „Кои са любимите ти пет филма“, „Ако можеше да избираш, къде щеше да искаш да бъдеш сега“. По този начин ще можете да подхванете разговор по всяко време.

5. Избягвайте да се хвалите или да се оплаквате. Просто поддържайте разговора положителен.

6. Бъдете добри слушатели. Винаги е важно да бъдете добри слушатели и адекватни събеседници, така че човекът да разбере, че наистина разбирате чувствата му и следите мисълта на думите му. Намерете допирни точки и позволявайте на другия да води разговора. /actualno.com

Още новини в Novini.elitno.com