Следването на тези правила ще постави вашия апетит под контрол:

Спете достатъчно

Лишаването от сън предизвиква хормонален дисбаланс, като се разстройва нивото на грелин (хормон, който увеличава апетита) и лептин (който намалява апетита). Когато не си доспиваме нивото на грелин се покачва, а това на лептин намалява. Възрастен човек се нуждае от поне седем часа сън на денонощие.

Яжте протеинови храни и такива, богати на фибри

В сравнение с въглехидратите и мазнините, на протеините им трябва повече време, за да бъдaт смлeни от организма, а през това време вие се чувствате сити. Фибрите помагат при абсорбирането на водата като се разширяват в стомаха – буквално създават обем и така тушират апетита.

По-малко разнообразие – повече удоволствие

Ако се лишите от разнообразието на вредните вкуснотийки за хапване, ще се почувствате по-добре. Създаването на повече варианти, създава и повече апетит.

Не яжте по тъмно

Когато отивате на ресторант, избирайте добре осветена маса. Когато седите на по-видимо място, ще изяждате по-малко калории. Ще бъдете по-съвестни, когато има вероятност да бъдете наблюдавани и това ще укроти апетита ви.

Играйте мисловни игри

– Сервирайте храната си в малки чинии, така и малката порция ще изглежда голяма.
– Уверете се, че всички изкушаващи висококалорични храни са далече от обсега ви. Далече от очите – далече от ума.
– И също – носете добре ухаещ парфюм, а вкъщи палете ароматни свещи. Подобни аромати имат свойството да държат съзнанието ви далече от мисълта за храна. /kozmetikata.com

Още новини в Novini.elitno.com