Намаляването на теглото не може и не трябва да става бързо.

Нормата е – не повече от 200 грама на седмица. Ускорените темпове на отслабване са доста привлекателни, но и много нездравословни. За борбата с наднорменото тегло не може и не трябва да бъде използван само един препарат. За това е необходима система от препарати, оказващи комплексно въздействие върху органите. Само комплекс от методи, включващи намаление на консумираната храна, увеличение на всекидневното физическо натоварване и приемане на система от препарати, нормализиращи обемните процеси, могат да доведат до реално намаляване на запасите на мазнини.

Какво е необходимо за да намалите теглото си?

Поемайте по-малко калории – нормално за всяка жена, наред с витамините и микроелементите, съставлява около 2800 ккал в денонощие. Ако консумирате само нискокалорични храни, разбира се, ще отслабнете, но за сметка и в ущърб на здравето ви. Вашият организъм просто няма да получи необходимите витамини. Точно за това се използват биологично активните добавки. Необходимо е да се намери точната комбинация на храни, за да се освободите от излишните килограми, но в същото време да снабдите организма си с витамини и минерали.

Какво трябва да изядеш, така че организмът да получи това което му е необходимо?

Този въпрос вълнува всеки от нас. Специалистите смятат, че причината за затлъстяването и последствията от него са причина именно на преяждането и предлагат конкретни методи за контрол над апетита.

Преяждането е на психологическа основа

Съществуват две причини за него. Първата е свързана с това, че организмът при излишно количество храна не усвоява необходимите му хранителни вещества и затова не се насища. Усвояването на хранителните вещества в чревната ставка с помощта на малки влакънца. Ако те са задръстени с токсини усвояването се затруднява. В този случай, колкото и да е ял човек, в неговия мозък ще постъпи сигнал за недостиг на хранителни вещества. Втората причина за преяждането е недостатъчно полезната храна. Преработените продукти (мляното брашно, рафинираните масла, захар, сладкиши) са бедни на биологично активни вещества, необходими на организма. Приемането на такива храни е грешка, а също и храната, преминала силна топлинна обработка. Ако основното ядене е съставено от такива продукти, организмът изисква допълнителна порция храна.

Деликатесите и всички кулинарни изискани блюда също помагат за преяждането, защото човек губи контрол върху апетита. Това може да се каже и за сложно приготвени блюда. Ако те съдържат много разнообразни съставки, също убива обичайните вкусови усещания и пречи да се улови моментът на насищане.

От всичко казано да тук следва, че е полезно да се консумира проста храна в умерени количества. Опасността от преяждането е в това, че човек незабелязано за себе си привиква с усещането за напълнен стомах и друго състояние приема за дисконфрт.

Съществуват няколко метода за преодоляване на този вреден навик. Например, може да си поставите за цел да се откажете от едното ядене. Някои учени съветват да се откажем от закуската обосновавайки се, че след вечеря организмът е запасен с енергия, която остава неизразходена и човек няма да успее да преработи закуската. Това се подкрепя и от факта, че именно сутрин организмът се освобождава от токсините. В това време е по-добре да не се претоварва стомашно-чревният тракт. Ако не можете да се откажете от закуската препоръчваме ви тя да бъде от плодове или плодов сок.

Яжте само когато изпитвате глад

За да намалите апетита и количеството изядена храна, направете така че организмът да получи от нея максимална полза. За това спомага старателното предъвкане. Запомнете, че усвояването на хранителните вещества започва от устата, и от това до колко вие смилате храната, зависи качеството на този процес.

Китайските лекари се придържат към правилото, че в стомаха не трябва да се съдържа топло и влажно. Това не противоречи на представите на европейската медицина, съгласно които излишните топлини и влага създават благоприятни условия за развитие на инфекции. Към излишъка на топлина и влага, както твърдят китайските лекари, води преяждането. За ограничаването те препоръчват да се консумират повече зеленчуци, предимно суровите, които алкализирът организма, възстановявайки нормалния киселинно-алкален баланс. Освен това зеленчуците, богати на съединителна тъкан, спомагат да се избавите от токсини. Препоръчваме да включите в менюто си каквито и да е зеленчуци. Или с други думи – трябва да ядете само когато изпитвате глад, само натурални продукти и само в такова количество, което е необходимо за нормалното функциониране на организма.

Как да определите границата между преяждане и недояждане?
Истината е една – всеки човек сам може да си отговори на този въпрос. Достатъчно е да свикне с чувството на лек глад. Това е много полезно чувство. /kozmetikata.com

Още новини в Novini.elitno.com