“Обичам да преподавам, говоря и комуникирам, но трябва да разбирам материята напълно и наистина да вярвам в това, което преподавам.” казва Kristin Schaefer Centofanti, експерт в областта на Биостимулацията. Тя е дъщеря на Herman Schaefer – физикът, който създаде първият уред със стимулация за отслабване, тонус и упражнения.

Днес Kristin, която е езиковед и двуезична по рождение, води лекции по цял свят на английски, френски и испански език на тема електропоток на тялото. Нейните знания и всеотдайност в приложението на стимулиращите импулси за лице и тяло започват от ранна детска възраст, както тя обяснява: “Моят баща се премести от САЩ във Великобритания в ранната 1960 година. Той се интересуваше от областта на биостимулацията, защото чувстваше, че упражненията без усилия могат да имат голяма полза сред заседналия начин на живот на населението, което няма нужното време за гимнастическия салон. По това време инженери от Великобритания били в предните редици на авангардни електро разработки, така че моят баща с помощта им разработил първия преносим, захранващ се с батерии, уред за електро мускулна стимулация.”

“Бях 10-годишна, когато баща ми започна бизнеса във фабрика в северен Лондон.

Основно аз се интересувах от производствения процес и се запознах с ел. схемите и сглобки на първите стимулатори. Постепенно интересът ми промени посоката и се фокусирах върху био изследванията и клиничното приложение на Биостимулацията. Моята майка е също експерт в тази област. Неин “специалитет” са процедури върху животни, особено състезателни коне, хрътки и биволи за разплод. Вкъщи темата на разговор бе една и съща по всяко време на денонощието, така че на практика във всеки аспект от живота ми доминираше електротерапията под една или друга форма.”.
След като уредите на Herman Schaefer получили медицински сертификат и били представени на пазара във Великобритания, участието на Кристин в процеса се увеличило и тя започнала да пътува из страната с майка си, за да демонстрират машините. “Тъй като майка ми беше единствената в страната, която знаеше къде да постави пластирите, тя очевидно бе и най-добрият човек за демонстриране на машините.” казва Kristin. “Екип от физиолози, които знаеха, че съществуват мускулни (моторни) точки в тялото, но те не бяха точно идентифицирани, работиха върху съставянето на карта с мускулните (моторни) точки на тялото и след това прехвърлиха информацията на майка ми. Това беше истинският успех на уреда, защото ако поставиш пластирите правилно и стимулираш правилно мускулите, то фигурата ти се оформя, можеш да отслабнеш, стегнеш и тонизираш точно зоната, която желаеш. След като се изработи уредът, майка ми осъзна, че той не е подходящ само за упражнения вкъщи, а всъщност предоставя една прекрасна процедура за салоните за красота, докато клиентът лежи и релаксира, а обучен и сръчен терапевт позиционира 20 пластира за цялостно оформяне на тялото. Под красотата по това време се разбираше прически, салоните предлагаха коламаска и маникюр, докато процедурите за тяло едва присъстваха. Майка ми беше тази, която прозря, че процедурите за красота могат да включват и оформяне на фигурата, не само с козметична цел, но и за здраве.”

Отзиви на тема Биостимулация се разпространяват по цял свят, на различни езици, които Кристин превежда и по това време въвеждането й в ролята на лектор непреднамерено се осъществява.

“Забелязах огромна пропаст между медицината и сферата на красотата и основна липса на здрав разум що се касае до Биостимулацията. Видях използването на медицински жаргон, който никой не разбира и огромно количество информация от цял свят, която не бе събрана в едно. Така се появи нуждата от компилиране на информацията и изразяването й с прости думи. Тя бе поднесена на терапевтите и написана по начин, лесен за възприемане. Разбрах, че ако съм способна да схвана принципите, също съм способна и да обясня концепцията на другите. От тогава насам това е моята роля. Чета научните изследвания и извличам информация за нашите инженери, за да подобрят уредите. Опростявам речника и се уверявам, че информацията е представена ясно и разбираемо, така че терапевти от всички нива да могат да разберат приложенията и да им представя процедурите за лице и тяло. Последният ми проект бе да бъда част от авторския колектив на книгата “Медицински и терапевтични приложения на Биостимулацията”, заедно с изявени учени и изследователи като професор Gerta Vrbova от Университетски колеж Лондон и Lorraine Clapham от неврологичен център Wessex.“

През годините Кристин откри изобилие от нови приложения и здравословни ползи от биостимулацията. Тя разбра, че при правилно определена серия процедури, тонусът на мускулите може да се подобри и че това не е само една повърхностна процедура за красота. “Терапевтите всъщност не разбират разликата между биостимулация и реални упражнения. Това бе най-голямото предизвикателство, с което се сблъсках. Осъзнах, че новите уреди трябва да компилират в едно най-новите изследвания и технологии. Периодът от 1960 до 1990 г. бе времето на техническата революция, затова сега микрочиповете с голяма памет и възможност за програмиране са достъпни. Благодарение на тези микрочипове ел. импулсът е с точна честота, бърз и приятен, което всъщност го прави много подобен на химичните импулси, които тялото само генерира. Ние наричаме този процес биоптична стимулация, защото тя включва оптична връзка в системата, която подава импулси. По това време аз започнах работа с екип инженери и физиолози, за да сътворим изцяло нова концепция в оформянето на лице и тяло, насочена към професионалния пазар. Така се появи Futura Pro. Идеята ми бе да направя един “списък с желания” от цялата информация, която бях събрала от терапевтите в областта на здравеопазването и красотата през последните 20 години. Уредът Futura Pro беше произведен, за да отговори на “списъка с желания” и да се превърне в “перфектната” машина.

Системата Ultratone успя да адаптира отделните ел. импулси в нови, бързи, ефективни и приятни и те “да говорят” виртуалния език на тялото. “Ние го наричаме трофичен код, който може да бъде сравнен със сигналите на Морзовата азбука. Сега не само стимулираме мускулите в дълбочина и по дължина, но също имаме достъп до лимфната система и микроциркулацията, кръвния поток, мастната и съединителна тъкан. Така програмите ни за оформяне на лице и тяло са с бърз ефект и цялостно завършени. Редуването на импулси в зададени модели и вграждането им в микрочипове улеснява експлоатацията и пълната безопасност на уредите.

Новата серия уреди Futura Pro са със смарт база данни за клиенти, която автоматично калкулира подходящите програми и процедури, които съответстват на индивидуалните желания и нужди при различните клиенти. Един единствен уред за лице и тяло. С леснота се следват изписаните на екрана инструкции, стъпка по стъпка, лесно позициониране на пластирите и цена, която можеш да си позволиш.

Цялостната концепция целеше да се изработи един единствен уред за терапевтите, с който могат да започнат бизнес и който може да функционира 24 часа в денонощието, с атрактивна печалба и напълно задоволителни резултати. Уредът трябваше да е издръжлив, с възможност за апгрейд и да се експлоатира 20 години, за да може салонът да удвои и утрои инвестициите си и извлече голяма печалба.

“Всъщност се опитах да произведа уред, който с радост бих закупила.”

Системата Futura Pro вече е представена на пазара и определено изключителният й успех във Великобритания и на международния пазар поддържа становището на Кристин и отдадеността й в областта на Биостимулацията. Професионалната индустрия в сферата на здравето и красотата се е променила значително от първото включване на Кристин през 1960 г.

“Тази област е много вълнуваща за работа. Тя експлоадира в развитието си през последните 10 години и след като влязохме в новия век, аз съм сигурна, че много нови открития ще включват и Биостимулацията в една нова наука, която няма да има нищо общо с преди. Това е бързо развиваща се индустрия и е изключително предизвикателство да си част от нея.”

Профил на Kristin Schaefer Centofanti, актуализиран от интервюто на Moira Pauluz – журналист, който пише статии за списание Health&Beauty.

Революционният уред ULTRATONE влиза на Българския пазар, благодарение на фирма НОВИЗ АД, за да ви накара да се чувствате неповторимо и удобно в своята кожа. Експлозивен начин да влезете във форма с минимално усилие, без фитнес и диети, но по изпитана схема. Бъдещето е на върха на пръстите ви, защото уредът ULTRATONE Futura Pro работи без ток, без вредни емисии и най-вече – вместо вас. С негова помощ можете да помогнете на тялото си да се почувства чудесно, като стимулирате естествените процеси на разграждане на мазнините в организма, потока на кръвообръщение и баланса като цяло. Това е система, която комбинира най-съвременни технологии – биостимулация, електропореза, неинвазивна мезотерапия, ултразвук в един общ стремеж – за достигане на перфектната форма.

На представянето в хотел Radisson в София на 1 септември 2008 г. с помощта на Мис България 2004 Гергана Гунчева и под зоркото око на над 40 журналиста, Kristin Centofanti пресъздаде спа студио в което бяха демонстрирани възможностите на системата Ultratone. Иновативен подход, който съчетава в себе си деликатност и сигурен резултат. /az-jenata.com

Още новини в Novini.elitno.com