Броят на жените-блогърки нараства с геометрична прогресия с всяка година

През 70-те години, модерната жена гледаше телевизия докато пържеше бекон, днес съвременната представителка на нежния пол предпочита свободното писане в блог. Почти 3000 дами участваха на четвъртата годишна конференция BlogHer Conference 2008, която се проведе в средата на юли. В рамките на проявата дамите подробно разказаха за ежедневието си, бизнеса или блога си. Но в повечето случаи, една и съща жена разказваше за всичко това като част от живота й.

Въпреки общото мнение, че жените блогъри са предимно стоящите си вкъщи майки, се оказа, че много от дамите си имат собствен бизнес или пък са на работа по цял ден, но въпреки това използват блог-пространството, за да общуват или за да търсят развитие в кариерата си. За някои от дамите пък блогирането е съпоставимо с посещаването на поредното култово място за клюки.
Джейми Ленцнер, има успешно дизайнерско студио, но в своя блог тя трогателно описва какво й е коствало създаването на собствен бизнес. В началото на BlogHer Conference тя каза, че е била изненадана и дори стъписана от множеството автори и огромното количество въпроси в блога.

„Изглеждаше все едно съм връхлетяна от колежанския женски клуб“, казва с нескрита усмивка, Ленцнер. Би било лесно цялото това събитие да се съсредоточи покрай няколко безплатни масажа, козметични салони или закуска от бисквитки с мляко. Но жените от конференцията са твърде различни като мироглед и професия – от известни писателки до адвокати, политически спецове, технологични предприемачи и инженери. За всички тях не е достатъчно само да успеят в кариерата, те искат много повече за живота си. Те искат да общуват помежду си, да изразяват и демонстрират мнението си да изказват нуждите си през своите собствени блогове, пише digital.bg. Ето защо много от дамите на конференцията са развили блоговете си до такава степен, че да печелят от тях.

Женският глас предизвиква много повече внимание в Интернет! Ето, защо броят на жените-блогърки нараства с геометрична прогресия с всяка година. Например за миналия месец жените, блогващи в BlogHer са се увеличили с 2200, само сравнение през същия период миналата година – дамите са били само със 180 повече. „Днес, дамите са не само най-могъщата купуваща сила в света, те са също така и най-стабилни потребители на Web и на социалните мрежови технологии“, каза Лиса Стоун, една от създателките на BlogHer. /news24.bg