Историята на човечеството, разказана чрез ледени скулптури, може да се види в първата Ice Art Gallery в Италия. Тя се намира в центъра на Неапол, на Via Denza 6.

Това е първото постоянно изложение на скулптури от лед, което нощем работи като lounge bar.

Първата скулптура от лед, която посреща посетителите, е на космически кораб, в който има статуи на извънземни. Тя е специфична прелюдия към пътуване във времето, което продължава в праисторическа пещера, в която се намират скулптури на първобитни хора.

Представена е и цивилизацията на маите, а така също и Великата китайска стена. В края на подземното ледено пътешествие посетителите се озовават пред  морски животни, костенурки и делфини, изваяни от лед. Температурата в музея е минус шест градуса.

Автор на идеята за галерията е Амелио Мацела ди Рениела, който е скулпторът на ледените произведения. Мацела е участвал в миналото в многобройни световни и национални шампионати за направата на  ледени скулптури. В Италия той се смята за най-добрият в своята сфера.

За всяка от скулптурите в галерията в Неапол е бил необходим леден блок, тежащ минимум 60 или 70 тона, който произлиза от водите на местната река Серино.

prontosofia.com