Този метод е съчетание от класически и източен масаж и включва мануална терапия и точково въздействие върху рецепторните полета. Създаден е преди много години от японски и китайски лекари и народни лечители.Сайонджи е известен още като иуемихо терапия – метод за увеличаване жизнените сили на организма чрез завръщане към природата.
    
Това е терапия, която е свързана с наместване костите на цялото тяло, отпускане на мускулите, съединителните тъкани и лечение на болести, свързани с таза като център. Костите се наместват чрез изтегляне, изправяне и вертикален натиск, като по този начин се постига голям лечебен ефект.
   
Методът лекува болести, свързани с язва на стомаха и дванадесетопръстника, гръбначни изкривявания, изменения на ставите, пикочокаменни болести и др.
    
При почти всички хора хълбочните стави са разместени още при самото раждане. Минавайки през родовия канал се получават изкривявания, които водят до натиск на нервите, а от там до смущения в ставите, мускулите и вътрешните органи.
    
Ако има тазово изменение, това може да се установи по следния начин. Легнете по корем и наблюдавайте. Ако дясната страна на тазобедрената линия е по-висока от лявата или обратно  имаме изменения. Възможни са  три варианта:

1. Разместване на десния хълбок. Тогава се наблюдават проблеми с черния дроб, стомаха, диария, отслабване  и човек става податлив на гинекологични заболявания.

2.
Ако е разместен левият хълбок имаме затлъстяване, запек, склонност към простуда, увреждания на сърцето и белия дроб.

3. В случай на двустранни изменения се наблюдават комбинирани заболявания. Общо между всички пациенти е, че имат болки в ставите, врата и кръста.
   
Сайонджи не само облекчава болката, а и лекува напълно проблема. Обикновено процедурата трае 10 дни с всекидневен масаж. Невероятно добрият ефект води до премахване на умората, подмладяване, придава  жизненост и тонус, премахва вътрешното напрежение и помага за самовъзстановяване на организма.

kozmetikata.com