Според проучване на LG Electronics сред европейки безапелационно на първо място в женските сърца стои 23-годишния Кристиано Роналдо. Португалският национал и играч на шампиона Манчестър печели 9% от гласовете на европейките. Интересно е, че докато гласовете за другите футболисти в класацията идват от фенките в собствените им държави, за Кристиано са гласували дамите във всички държави, обхванати от проучването.
На второ място според женските критерии за добре изглеждащ футболист е френският нападател Тиери Анри – с 5% от гласовете на европейките.Той е особено популярен сред британките и французойките, като печели съответно 16% и 17% от гласовете им.
Третото място в женската класация си поделят шведът Фреди Люнберг и италианецът Фабио Канаваро . Всеки един от тях получава 4% от гласовете на европейките. Канаваро, който играе за Реал Мадрид, е сред най-добрите защитници в света и през 2006 г. заедно със съотборниците си от Италия вдигна световната купа.
Изследването е проведено от агенция TNS във Великобритания, Франция, Германия, Испания, Италия, Белгия, Австрия, Холандия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия.