Петимата най-известни диджеи в Италия класираха хитовете на лятото.

За да определи кои ще бъдат топ парчетата в дискотеките на Апенините, седмичникът „Io Donna“ интервюира известните радио диджеи Ринго, Габриеле Този, Клаудио Гуерини, Николета Де Понти и Стефано Карбони.

Въпреки различните предпочитания, се очертава доминацията на карибските ритми, но доста настъпва и поп музиката, както и т.нар. нова данс музика.

Ринго от Радио 105 е категоричен, че това ще бъде лятото на т.нар.chiringuiti, или на този тип заведения, в които се консумират коктейли и плодове. Дискотеките залязват и много от собствениците им по адриатическото крайбрежие са обзети от ужас, коментира Ринго.

Според него доста вървят по италианските дискотеки парчетата на италианската група Negramaro, която неотдавна издаде диска „Via le mani dagli occhi“. Много е на мода обаче и друга италианска група – The Fire и песента й „Elettro Cabaret“, която напомня Адриано Челентано.

Габриеле Корси от Радио Диджей смята, че се връщат на мода песните в стил dance от 80-те години, особено Мадона.

Клаудио Гуерини от Радио Дименсионе Суоно е категоричен, че предстои лято с малко disco и с много party. Вече няма да се посещават, както по-рано, огромните дискотеки, в които кувертът струваше 40 евро, а това означава и по-ниски хонорари за самите диджеи. На мода са Kelly Rowland, Мадона и Джъстийн Тимбърлейк, казва Гуерини.

Николета Де Понти от RTL казва, че това лято вървят изключително дискотеките на плажовете, докато класическите градски дискотеки са в упадък. Много ще се слушат от „Mercy“ на Duffy до „Love is a losing game“ на Amy Winehouse.

Стефано Карбони от Радио Монтекарло твърди, че дискотеката вече е царството на подрастващите поколения, докато по-големите им братя и сестри предпочитат т.нар. lounge bar. И за Карбони Duffy и Amy Winehouse са сред най-предпочитаните в тези барове. Връща се на мода обаче и бразилската група Tribalistas.

prontosofia.com