Очаква се сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън да бъде една от най-скъпите и модерни. И как иначе?
Когато стане дума за сватба, богатите не са по-различни от нас – те искат този специален ден да бъде запомнящ се, а банковата сметка и положението им в обществото играят особено важна роля.

Ето защо сп. „Форбс“ изготви класация на най-скъпите и екстравагантни сватби през последните години.

Принцеса Салама и Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум
За най-скъпата сватба, вписана в Книгата на Гинес, от 1981 г. бе построена огромен стадион с 20 хил. места, където гостите празнуваха сключването на брак. Празненстото продължи седем дни и по най-общи сметки възлезе на 100 млн. долара.

Чарлз, принц на Уелс, и Даяна Спенсър
Сватбата на принц Чарлз и Даяна струваше 70 млн. долара на кралското семейство. Част от милионите за тази приказна сватба бяха отделени за охрана, която да наблюдава тълпата и да пази тогавашните младоженци от зли помисли.

Ваниша Митал и Амит Бхатия
Шест дни, 100 гости, Двореца на Версай, осигурен превоз със самолет до Франция за провеждането на брачната церемония, петзвездни хотели, фойерверки от Айфеловата кула и всякакви други екстри на обща стойност 60 млн. долара. С това най-добре може да бъде описана сватбата на дъщерята на магната Лакшми Митал Ваниша и бизнесмена и филантроп Амит Бхатия, която бе през 2005 г.

Александра Николич и Андрей Мелниченко
Показността е важна част от сключването на брак между руски милиардер и манекенка. Двамата минаха под венчило през 2005 г., а специално за младото семейство пяха Уитни Хюстън, Кристина Агилера и Хулио Иглесиас, като всеки от тях е взе хонорар от по 3,6 млн. долара. Общата сметка, която трябвало да бъде заплатена тогава, е 30 млн. долара.

Прия Сачдев и Викрам Чатуал
Поканете 600 гости на сватба, която ще продължи 10 дни, разходете ги из цяла Индия и бъдете сигурни, че накрая ще трябва да извадите от джоба си поне 20 млн. долара. Това направили хотелиерът Викрам Чатуал и индийският модел, които се ожениха през 2006 г.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ДНЕС ПЛЮС