Най-скъпите хотели в света са в Москва, показва годишното изследване на компанията „Хог Робинсън груп“, която работи в областта на туризма, предаде ИТАР-ТАСС. Руската столица за шести пореден път е начело на тази класация. Средната цена за хотелска стая в руската столица е 407 долара. На второ място по скъпотия е Женева с 316 долара, а на трето – Хонконг с 313 долара за стая.

След две години на колебания, предизвикани от икономическата криза, цените на хотелските стаи са се стабилизирали. Тази година в хотелиерския бизнес има признаци на възстановяване. През последните две години цените на хотелите в Москва са намелели с 12 на сто заради валутния курс, а в някои европейски градове са се повишили, но въпреки това Москва продължава да държи първото място по скъпи хотелски стаи.
За същия период в Стокхолм цените са се повишили с 13 процента, в Цюрих – със 7, а в Женева – с 5 на сто. Хотелите в Абу Даби са поевтинели с 25 процента. Спаднали са и цените в Рим (със 7 на сто), Копенхаген (с 10 на сто) и в Дубай (с 12 процента).
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com