Тунинг компанията A.R.T. е създала спeциална версия на Mercedes G 55 AMG, която е само в един екземпляр, a нейн собственик е принцът на Абу Даби – шейх Султан бин Рашед ал Нахаян. Предницата, на така наречения AS55K YAAS EDITION, е получила множество светлини и е добила коренно различна визия.

От A.R.T. са заменили предната броня, рамката на радиаторната решетка, централната част на предния капак, арките на калниците и капаците на страничните огледала с карбонови и са добавили спойлер в задната част на покрива, който е изработен от същия материал.

AS55K YAAS EDITION е оборудван също с нова изпускателна система, с по три накрайника от двете страни на автомобила, заден ролбар и нови алуминиеви джанти. Интериорът на джипа е в черно-кафява цветова комбинация и разполага с всички възможни екстри, а декоративните елементи са карбонови.

Що се отнася до мощността на 5.5-литровия V8 двигател тя е нараснала от стандартните 500 на 620к.с., но от A.R.T. не съобщават подробности за динамичните показатели на автомобила. Джипът разполага още с нова спирачна система, чиито предни дискове са 380мм., а задните – 345мм.
Източник: pikantno.eu