Уникален плат за костюм със златни нишки, опакован в луксозна кутия и с паспорт за качество от най-висок клас, ще получи в шоуто си в петък вечерта по ТВ 2 Азис. Материята от лимитираната серия – само 500 броя в цял свят, е дар за водещия от собственика на Модна къща Агресия Александър Антов.

Той гостува в предаването заедно с рекламното лице на новата линия на марката – президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов. Двамата ще представят ръчната изработка на костюмите, наложена вече като тенденция в цяла Европа – Hand Made.

Луксозната материя, с която ще се облече Азис, е първият плат, съчетал викуня (вид дива лама от Ю.Америка) пашмина. Това е съчетаване на различни по дължина влакна, получени в два различни континента Азия и Ю.Америка. Вълната на козата пашмина се отличава с изключителна мекота, а вълната на викунята е още по-мека. Викунята се стриже на място, високо в Андите, като влакната се сортират изключително внимателно от експерти. Запазват се само най-добрите и първата обработка се прави на мястото на добива. Досега вълната от Викуня се кардираше и употребяваше само за производство за плат на палта. За първи път чрез специална техника, Дормьой прави възможно Викунята да се обработва с гребен, който дава на нишките нов финиш и повече мекота.

Тъкането и финиша се извършват в Англия по традиционни методи. За постигане на максимална мекота пропорцията на този плат е 20% викуня и 80% пашмина. Венкиш се произвежда в ограничени количества. Запазен е за малък брой ВИП-личности.