Почти всеки десети милиардер, който фигурира в класацията на сп. „Форбс“ на най-богатите хора в света, не е обвързан с оковите на брака – ерген е или никога не се е женили, пише Стандарт.
72 личности от 17 страни, които са намерили място в класацията на списанието за 2009 г. със 793 милиардера, не са обвързани с брачна клетва.

Най-завидният жених на планетата от гледна точка на размера на състоянието е 67-годишният кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Той притежава 16 млрд. долара. Блумбърг е разведен от 1993 г.

На второ място в списъка на най-богатите ергени е 43-годишният руснак Михаил Прохоров. Според „Форбс“ състоянието му към март тази година възлиза на 9,5 милиарда долара. В общата класация той е на 40-о място.

Сп.“Форбс“ не пропусна да отбележи, че от време на време най-завидният ерген в Русия се държи като „лошо момче“. През 2007 г. например той бе арестуван във френския курорт Куршевел по време на операция на специалните служби за ликвидиране на
мрежа с проститутки. Досега обаче френските власти не са повдигнали обвинения срещу магната.

Още по-сурови са критиките по адрес на най-богатия бразилец и трети в класацията на най-завидните ергени – Айке Батиста, чието състояние се изчислява на 7,5 милиарда долара.

В миналото той бе женен за модел на „Плейбой“. Ползва се с репутацията на трудно управляем човек и дори на авантюрист. От време на време го подозират в машинации и укриване на данъци. Но досега срещу него не са събрани каквито и да било доказателства, съобщава БТА.

И Блумбърг, и Батиста са едни от малкото милиардери в света, които не загубиха от състоянията си през 2009 г. Нещо повече, те дори успяха да увеличат капитала си.

Най-изгодната партия за брак сред жените е Опра Уинфри. Телевизионната звезда е на четвърто място в класацията на свободните милиардери със състояние от 2,7 милиарда долара. „Шоуто на Опра Уинфри“ се излъчва в 144 страни.

Веднага след нея се нарежда испанката Алисия Копловиц, чието състояние възлиза на 2,1 млрд. долара. Следва принц Алберт фон Турн унд Таксис също със 2,1 млрд. долара. Принцът, който е само на 25 години, е и най-младият милиардер в света.
Източник: actualno.com