Във Флоренция отвори врати Cavalli Club. Той е „рожба“ на дизайнера на висша мода Роберто Кавали и се намира в бивша англиканска църква. Тя граничи с Basilica del Carmine. Шеф на клуба ще бъде дъщерята на дизайнера Ракеле.

Пространството пред бившия олтар ще служи за сцена, на която ще се изявяват представители на изкуството. Кавали има намерение да покани дори звезди от ранга на Мадона, Лени Кравиц и Бейонс.

Клубът на стилиста ще бъде отворен всеки ден от 19 часа до 2 часа през нощта.

Клубът е по проект на архитект Итало Рота и разполага с бар и с ресторант с 50 места. Всичко е в типичния „животински“ стил на Кавали, в който доминират златното и огледално стоманеното. Според запознати целият този разкош е нищо, в сравнение с изобилието и суперлукса, които ще господстват в следващия Cavalli Club, който ще бъде открит в Дубай през януари.

Собственик на клуба там ще бъде местен емир, докато флорентинският дизайнер ще даде името и марката си. Очаква се обаче вълна от подобни клубове „Кавали“ да залее и Лондон, Москва, Истанбул, Тел Авив.

Не е изключено на диджейския пулт понякога да застава и самият Кавали, чиито гласови дарби бяха високо оценени неотдавна от диджей Лу Вега.

Той повери на стилиста дори рапверсията на Донна Самър I feel love, в която дизайнерът подпява с рапърски глас „Love is emotion, love is feeling“.

„Модата е в моето ДНК, но аз съм човек, който обича да мечтае и да експериментира. Жал ми е, когато питам децата си какво искат за рождените си дни и те ми отговарят, че не желаят нищо специално. Аз винаги желая нови неща, обхваща ме ужас от мисълта да скучая, така че сега се развличам като луд в звукозаписното студио. Не е изключено да запиша и собствено парче“, казва пред седмичника „Панорама“ Кавали.

Той разказва, че локалът му в Дубай ще бъде като експлозия от лукс – с червени килими на входа за снимки на известните личности. Ще има и многобройни сепарета, всяко от които персонализирано според вкусовете на шейховете. Сепаретата ще бъдат разделени едно от друго чрез водопади от кристални перли.

Завеса с изрисувана панорама на Флоренция пък ще разделя дневната от нощната зона в заведението. Ястията ще имат „зебров“ вид в оформлението си, както е и стилът на Кавали в модата. Няма да липсва и бутик, както и магазин за фланелки Cavalli Club.
Източник: prontosofia.com