Американската поп звезда Мадона не само намери място в класацията на сп. „Форбс“ на най-скъпите разводи, но и оглави тази за жените като първа представителка на нежния пол, която плаща за развода, а не получава пари от него. Мадона, според „Форбс“, ще даде на Гай Ричи между 76 и 92 милиона долара „утешителна награда“.

Според експерти състоянието на певицата възлиза на над 300 млн. британски лири, като само миналата година й е донесла печалба от 40 млн. долара. Състоянието на Гай Ричи е далеч по-скромно от това на бившата му половина – около 30 млн. британски лири. Колко струва да се освободиш от брачните окови?

Класацията на мъжете с най-скъпи разводи на сп. „Форбс“ се оглавява от звездата на баскетбола Майкъл Джордан, чиято съпруга миналата година реши да разтрогне брака им. Очаква се, че Джордан ще заплати на Хуанита – банков служител, безпрецедентните 168 млн. долара. Двамата сключиха брак през 1989 г.

На второ място в класацията е певецът и актьор Нийл Даймънд, който плати на съпругата си Марша Мърфи 150 милиона долара. Двамата са заедно още от времето преди Даймънд да се прочуе и са водили съвместен живот 25 години.

Инициатор за развода е Мърфи, която посочва като причина „несъвместимост на характерите“. По-късно Даймънд признава, че бившата му съпруга е струвала всяко изплатено от него пени.

100 милиона долара дал, за да разтрогне брака си Стивън Спилбърг, който живее със съпругата си Еми Ирвинг 4 години след сватбата през 1985 г.

По онова време тази сума е половината от състоянието на култовия режисьор. По данни на списанието към този момент Спилбърг изцяло е запълнил дупката в бюджета си. Състоянието му сега се оценява на около 3 млрд. долара.

Петата звезда с най-скъп развод е актьорът Харисън Форд. Той плаща 85 млн. долара на съпругата си Мелиса, с която е живял заедно 21 години.

Всички останали шумни разводи на звезди, като например тези на Пол Маккартни и на Фил Колинс, са далеч по-скромни от гледна точка на компенсациите, които дават на бившите си половинки. По данни на списанието те не надхвърлят сумата от 50 млн. долара.
Източник: actualno.com