Италианската марка бельо La Perla предлага нова колекция в строго ограничено количество, наречена Filigrane Collection. Нишките в бельото са с метални отблясъци. Тюлът, от който е изработено бельото, е абсолютно прозрачен, така че женското тяло бива обвито с ефирни сутиен, слипове, боди и аксесоари. Колекцията се предлага в сребрист, платинен и черен цвят.

Експертите сравняват Filigrane Collection с преплитане на светлинни лъчи върху тялото.

Светлината, която се излъчва от новата колекция на La Perla, е резултат от желанието на дизайнерите на марката да отнемат колкото се може повече от „тежестта“ на бельото и да го превърнат в прозрачно, леко и въздушно.

При изработването на материята за бельото е използвана стара ръчна техника, която се базира на поставянето на нишката от lurex в основата на пинцети и на изработването на микробод на зиг-заг.

Особено силен коз в колекцията е сутиенът с желязо – то е под формата на украса върху подплънките.

В колекцията има и златен сутиен, който носи името Middas. Осъществен е с нишка от 14 карата злато. Този сутиен е бижуто на колекцията. Той предизвиква копнежи както у жените, които искат да го притежават, така и у мъжете, които го съзерцават. Сутиенът е в комплект с перизома от тюл с филигранени краища и с гривна, която се вързва на китката.
Източник: prontosofia.com