Михаел Шумахер в съдружие с германски бизнесмени купува замък и съоръжение за лов на риба тон в Сицилия, съобщи вестник „Република“. Според изданието бившият пилот от Формула 1 е на крачка от подписването на сделка за едно от най-известните съоръжения за лов на риба тон в Капо Пасеро и на Castello Tafuri.

Собственикът на двете сгради Бруно ди Белмонте не е отрекъл, че се водят преговори за купуването им, така че според медиите това е сигурен знак, че сделката ще стане. Става въпрос за една от най-красивите зони за риболов в югоизточна Сицилия, до Катания. Според запознати Шумахер и германските бизнесмени имат намерение да инвестират по този начин в сицилианския туризъм.

Съоръжението за лов на риба тон в Капо Пасеро е едно от най-старите в света. То е реализирано в края на XIX век и по онова време е било смятано за разполагащото с най-стратегическото географско разположение място за риболов. Замъкът пък е бил изграден през 1930 година. В миналото е служил като хотел, но сега е необитаем. /ДНЕС ПЛЮС

Още новини в Novini.elitno.com