Сделки за над 50 млн. лева само за няколко часа осъществиха петте луксозни бранда на ВИП-изложението на пристанището в Созопол, организирано от VIP Corporation.
Хеликоптерите на Марина Системс, яхтите на Роял Яхт, луксозните автомобили на Сити Кар, грандиозният комплекс, който ще бъде построен на пристанището от Марина Порт, както и екзотичните дестинации до всички кътчета на света, предлагани от Про Травел привлякоха над 300 солидни бизнесмени, част от които с размах се сдобиха с луксозните играчки за мъже.
Роден бизнесмен подписа договор с “Марина Системс” за 30-метровата ултра-луксозна яхта Princess 95 на стойност 7 млн. лв. Тя е снабдена с джакузи на покрива, седем плазми, барплот, през нощта цялата свети и има камери за под водата. Както казват от фирмата, “тази яхта е любимата играчка на руските богаташи”. Към яхтата собственикът на “Марина Системс” подари на своя клиент хеликоптер Робинзон R22. От фирмата споделиха, че са продадени още две яхти и три големи хеликоптера Робинзон R44, а само запитванията за тях са над двадесет. Мераклийте да имат въздушен транспорт трябва да чакат между осем месеца и една година, като могат да избират от пълната цветова гама. Хеликоптерите Робинзон бяха най-голямата атракция на ВИП-изложението. 3-часов тест-драйв пореше въздуха над град Созопол и бизнесмени се редяха на опашка като за „разходка с лодка“.
“Марина Системс” е единствената фирма за оборудване и изграждане на пристанища. Компанията е акционер на пристанището за яхти в Балчик и работи на другите две главни пристанищата за яхти в България – Созопол и Несебър. Развиват се проекти за разширяване и модернизация на трите пристанища чрез доставяне на оборудване стъпка по стъпка и се наблюдава значителен прираст на местата за яхти, подобряване на инфраструктурата, построяване на сервизни офиси и центрове за забавление (барове, ресторанти, магазини, нощни клубове, центрове за гмуркане).
Огромен интерес от страна на родните милионери предизвика и единствената яхта А-клас “Маркиз”, внасяна у нас от Роял Яхт. Няколко богаташа вече резервираха морското возило, произведено в САЩ. Управлението на тази яхта е лесно и приятно, благодарение на специалния джойстик в ръцете на пилота. Вътрешното пространство на яхтата е подчинено на идеята за простор и свобода – големи стъклени стени, автоматично плъзгащи се прегради, а декорацията, китайският лак и екзотичните аромати, придават на интериора лукс, характерен за мега-яхтите. Друга нейна особеност е подвижната платформа, която се изнася назад, без да потъва и удължава яхтата с 60 см. Несъмнено на борда на “Маркиз” всеки ще събере завистливите погледи на околните. Освен Marquis 420 Sport Coupe, гостите тестваха и Absolute 39 и Absolute 41. Absolute са създадени през 2002 г в Италия. С авангардната си естетика, комфортен интериор и солидна конструкция, базирана на Integrated Structural System технологията, днес яхтите Absolute са разпознавани далеч извън пределите на Европа. Цената им на изложението бе от 347 350 до 403 320 евро.
Любителите на високите скорости изпробваха и луксозните автомобили на един от водещите вносители на коли у нас “Сити кар” – Порше Карера GT, Maybach 57 S, Ferrari 599 GTB, Bentley, Mercedes Mclaren SLR и Lamborghini LR 640. След обстоен оглед, роден бизнесмен закупи най-скъпата от колите – Maybach за 560 000 лв.
Изложението презентира и ултраскъпия луксозен проект на „Марина Порт“ за ВИП-комплекс, който ще бъде изграден на пристанището в Созопол. На зелено в момента цената му е от 2500 евро за кв. м. Очаква се в завършен вариант стойността му да скочи между 5000-7000 евро за квадрат. Пристанището в момента се разширява и с места за по-големи яхти, като до месеци там ще могат да се паркират 40-50 метрови возила. Петър Манджуков вече е закупил 4 апартамента, а собствениците на “Марина Системс” също се включиха в комплекса с 1,5 млн. евро инвестиция.
Гостите бяха забавлявани и от Кептъна Бенд и неговата невероятна музика на живо, а момичетата на МА “Евромоделс” дефилираха по бански за радост на мъжката част от присъстващите. Сред ВИП-гостите бяха съпругата на руският милиардер Михаил Кравченко, която се впечатли от яхтата “Маркиз”, строителните предприемачи Иван Киманов и Недялко Неделчев, които изграждат Императорския комплекс край Царево, Стефка Костадинова и съпругът й, Богомил Бонев и Нона Йотова, Ангел Иванов от “Овъргаз”, собственикът на “Канон” Атанас Ностадинов, Калин Балев, строителни босове, собственици на заведения и хотели, също се включиха в ВИП-изложението, което VIP Corporation ще превърнат в традиция. /erogance.eu

Още новини в Novini.elitno.com