Един от най-богатите руснаци Джемал Кочаян (2,3 млрд долара) е сред ВИП-гостите на най-скъпарското изложение за мъжки играчки, което ще се проведе на пристанището в Созопол на 31 август. Московчанинът притежава верига от ресторанти, като последният построен от него е в центъра на руската столица на площ от 2 дка със златни орнаменти и аксесоари, поръчкови мебели от Валентино. Само входът е на стойност 2 000 долара. В менюто има бутилка шампанско за 100 000 долара, която е предпочитано питие за повечето гости на заведението. Другият милиардер, който пристига в Созопол е Михаил Кравченко. В Русия е популярен освен с несметното си богатсво, дошло след приватизацята на фабрики за мебели, и с изграждането на няколко университета. Двамата заможни господа ще бъдат придружени от съпругите и децата си. Те вече дадоха заявка да си купят хеликоптери и яхи от ВИП-изложението. Оглеждат се за единствената яхта от А-клас, която се произвежда в Америка „Маркиз”(Royal Yacht), но желаят да си направят по поръчка поне 30-метрови. Хеликоптерът “Робинзон”, внасян от “Марина Системс”, на стойност 260 000 долара също е примамливо изкушение за важните гости. Руснаците се интересуват и от комплекса, който ще бъде изграден другата година на пристанището в Созопол, като цените на зелено са 2,200 евро за квадрат, а в процеса на строенето ще достигнат до 5000 евро. Те ще имат възможност да тестват и едни от най-скъпите автомобили – Ламбургини, Ферари, Бентли, Мерцедес макларън, Порше карера и Майбах. Руснаците ще могат да си изберат и някоя от луксозните дестинации до най-екзотичните краища на света, които предлага Pro Travel.
Българският бизнес елит също е представен от доста сериозни имена. Във ВИП-листата са несебърският милионер Чавдар Александров, строителните босове Недялко Неделчев и Иван Киманов, които изграждат императорски палат в Царево, собственикът на МОЛ-Плевен и строителен предприемач Цветослав Русков, колегата му от МОЛ-Варна Красимир Узунов, собственикът на АКБ Форес Николай Банев, Весела и Димитър Барбукови, Стефан Шарлово и съпругата му, собственикът на ЦУМ и пловдивския панаир Георги Гергов, строителните асове, изградили х-л Метрополитън в София – Миланов и Вълканов и много други.
Солидна охрана, осигурена от “Марина Системс” ще се грижи за това гостите да се чувстват добре. Десетки момчета от охранителната фирма “VTA” ще бдят по суша, въздух и вода, докато трае изложението. Те ще са въоръжени и ще се погрижат никой извън ВИП-листата да не бъде допускан на събитието. /erogance.eu

Още новини в Novini.elitno.com