Във Варна бе открито най-голямото изложение у нас на яхти. Над 50 морски красавици са вързани на кея – от 6 до 8 юни градът ще прилича на Кан, Ница или Марсилия.  „Азимут 105“ е най-скъпата яхта на BULGARIA Boat Show 2008 .Тя струва 7 млн. евро и прави своята премиера в Черно море. Голямата атракция на изложението е 25-метровата „Ферети 830“, която е на фирма „Венид яхт“ на Братя Диневи. Морското бижу струва 4.330 млн. евро. Най-новата версия на „Ферети“, която още не е идвала в Черно море и България, е на суперцена 6,5 млн. евро. Тя е с изрисувани стени от Витория Вангелис, а само спалното бельо е за 50 000 евро. Това е втората яхта в света след тази на собственика на фирмата Норберто Ферети. Очите на кея събраха и яхтите BAIA.
Силвестър Сталоун, Деми Мур, Марадона, треньорът на „Интер“ Роберто Манчини, Ивана Тръмп са собственици на яхти на италианската корабостроителница.
С луксозните лодки на Морска гара мерят сили и нови премиерни лимузини. Сред тях е и кадилакът – същият, който само преди броени дни си е купил футболната ни звезда Димитър Бербатов.