Най-ексклузивният курорт в Сардиния – Порто Черво, е домакин на изложение на суперлукса. Сред показаните “играчки за големи“, както определят скъпите предмети, са от хеликоптери до сауни със сапфир.

По време на петото издание на изложението De Luxe може да бъде видян хеликоптер с марков интериор на Versace, както и автомобил Zonda Roadster, който развива 300 км. в час. Той е направен само в 25 екземпляра от фирмата от град Модена Pagani и струва 714 хиляди евро. В Порто Черво са и  S.l.r.McLaren и Mercedes Benz от 513 хиляди евро, която вдига 321 км. в час.

В ексклузивната сауна Spa Temporary пък е възможно да бъдат направени процедури на базата на екстракти от сапфир. Телевизор Panasonic от 80 хиляди евро също е сред изложените луксове, така както и часовник Royal Oak на Audemar Piguet от 50 хиляди евро.

Рог на изобилието се лее и на пристанището, където са изложени 35-метрова яхта Azimut от 8 милиона евро, 48-метрова яхта Sanka на Isa, 22-метрова Fashion 68 от 2,2 милиона евро. Една „обикновена“ гумена лодка Opera 60, която може да приюти скромно парти за 45 души, пък струва 400 хиляди евро.

Патрон на изложението е американският милиардер от ливански произход Том Барак, който е собственик на крайбрежието, известно като Коста Смералда. Произвежданото от него вино Chateau Lascombes се лее по време на елегантните вечери. Тогава могат да бъдат съзерцавани и най-новите модели, показани в ревютата на висша мода на Fendi, Guy Laroche, Alessandra Marchi, Massimo Crivelli. Всички колекции са обилно гарнирани с бижута на Bulgari.

prontosofia.com