Дипломираният архитект от Пиза Никола Тинучи обзавежда с дигитална техника суперяхтите на най-известните милиардери в света.

Неговата компания Digitart е автор на интериора мечта на луксозните морски возила на богатите. Италианецът е символ на self-made man.

Тинучи се записва да учи архитектура, за да може един ден да проектира ферми за животни. В действителност той наистина открива своя ферма за селски туризъм. След това обаче взима банков заем за 5 милиона лири (около 2600 евро) и основава фирмата си, с която иска „да продава идеи и мечти“, както признава пред списание „Еспресо“.

36-годишният днес Тинучи печели по 3 милиона евро годишно. Мнозина го определят като „уредник по обзавеждането на богатите“ заради това, че проектира вътрешното пространство в яхтите.

През 2001 по време на панаир в Милано той получава за пръв път поръчка да се погрижи за интериора на яхтата на султана на Бахрейн. Едва кретащият все още в бизнеса Тинучи проектира един единствен пулт touch screen, от който султанът може да управлява, седейки на трона си, от завесите до климатика и музиката в яхтата си, както и да организира дискотека в нея.

Прави дори светлинен под, оцветяващ се като дъга под звуците на музиката. Само за няколко години Тинучи получава 28 поръчки за интериора на най-луксозните яхти в света. Сред клиентите му са от модният дизайнер Роберто Кавали до руски и арабски милиардери.

В седалището на Тинучи в Кашина, до Пиза, работят 24 инженери на средна възраст 30 години. Мечтата на Никола Тинучи е да се заеме и с обзавеждането на луксозни самолети.

prontosofia.com