Най-луксозният и красив хотел от веригата „Хилтън“ се намира във Венеция. Той е разположен в сградата на едновремешната мелница Il Molino Stucky della Giudecca.
Президентският апартамент в хотела струва 12 хиляди евро на нощ, или колкото е необходимо, за да се прекара един месец на Малдивските острови.

Новият „Хилтън“ е изграден от 600 хиляди тухли. За да не се загубят в пространството между тях и сред 380-те стаи, на всеки от гостите на хотела се доставя специална карта за ориентиране. За развлечението на почиващите в хотела има атрактивен басейн на покрива и фитнес-център с всички възможни процедури, които човек може да си представи. Веригата „Хилтън“ е подписала 18-годишен договор за наема на сградата, която е под контрола на компанията „Акуа Марча“(Aqua Marcia). Шеф на суперхотела е Паоло Бишони, доскорошен директор на римския “Кавалиери Хилтън“ (Cavallieri Hilton).
За свой асистент той е извикал сина на шефа на най-големия си конкурент във Венеция – хотела „Чиприани“ (Cipriani). Двата хотела обаче не кръстосват шпаги, тъй като клиентелата им е различна. Докато „Чиприани“ е любимо място на кинозвездите и шоубизнеса, в неоготическата сграда на „Хилтън“ отсяда най-вече бизнеселитът. В хотела има и конгресен център с 1500 места, както и 26 асансьора. 20 хиляди кв.м. английски мокет пък застила пода. Диваните са покрити само с изисканите тъкани на Rubelli, а лампионите са от марката .Бижуто в хотела – президентският апартамент, е разположен върху 300 кв.м. площ и разполага с 44 прозореца, частен асансьор и салон за приеми. Има и Jacuzzi за 6 души на осмия етаж. За удобствата на гостите в апартамента се грижи специален иконом. Собствениците на хотела се надяват клиентите на президентския апартамент да идват най-вече чрез въздушната връзка Дубай-Венеция. 200 милиона инвестиции са били направени във венецианския „Хилтън“, но неговата цена, според експертите, вече е достигнала 500 милиона.

prontosofia.com