Една от най-известните приказки на Х.К.Андерсен оживява на сцената на Столичен куклен театър за Коледа. „Принцесата и свинарят“ е едно забавно представление, което подсказва на малките зрители защо е важно да обичаме истинските неща, защо е ценна обичта между хората, а не материалните придобивки. Подсказва на родителите да не учат децата си да обичат материалното, а да обърнат внимание на ценните човешки чувства!

Впечатляващата сценография сякаш ни пренася в голяма детска книжка, от която рисуваните герои оживяват. Прекрасната актьорска игра, поднесена с много финес и мисъл и страхотната музика подсилват моментите от преживяванията на героите…
„Принцесата и свинарят” е драматизация на уважавания Панчо Панчев – Дядо Пънч. Режисьорът Мария Банова ни поднася познатата приказка с много усет към детските възприятия и въображение. Резултатът е истинско забавление, прекрасна визия и актьорско присъствие!

„Оставете децата да обичат истинските неща – хората, природата и човешките ценности. Не ги затваряйте в ограничителните клетки на своя светоглед. Светът се променя, поколението и неговата чувствителност също“ – споделя Мария Банова.

„ПРИНЦЕСАТА И СВИНАРЯТ“
ПО Х.КР. АНДЕРСЕН
Драматизация: Панчо Панчев – Дядо Пънч
Режисура: Мария Банова
Музика: Димо Стоянов – P.I.F.
Сценография: Ива Гикова и Ивайло Николов
Участват: Елена Русалиева, Татяна Етимова, Димитър Иванов, Здравко Димитров

ПРЕМИЕРА – 10 декември, 19.00 ч. салон „Гурко“ 14
ПРЕДПРЕМИЕРА – 10 декември, 10.30, 12.00 и 16.30 ч.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook