Пътешественикът Валентин Дрехарски от Перник призовава хората да гласуват за Празник на бозата в конкурса на Министреството на туризма. Община Радомир е номинирана за Годишните награди в туризма за 2016. Класирана е в една категория от общо 16. Участва в „Духът на България“ с Празник на бозата, пише PKmig.com.

Празник на бозата, Радомир, награда туризъм, награда министерство туризъм, туристически награди

„Като човек, чиито „корени“ са от Старо село, и като икономист-пътешественик отправям призив, не само към радомирци, да гласуват за „Празник на бозата“ в категория „Духът на България. При моите пътувания са ми направили впечатление три нехарактерни паметника. Първо: паметник на учителя в няколко града на изток от България. Второ: Паметник на пътния полицай в един сибирски град. Трето (но не последно място): Паметник на бозаджията в Радомир. От нашите баби и дядовци знаем, че бозаджиите са били с по-дълга дясна ръка, защото с нея са носили гюма с бозата. И така: Да гласуваме с дългата дясна ръка за „Празника на бозата“ и да спечелим първото място“ призовава радомирци и не само тях пътешественика Валентин Дрехарски.

Годишните награди 2016 на Министерство на туризма ще бъдат определени от компетентно жури и от онлайн гласуване, което ще продължи до 18 декември.

За Празник на бозата в Радомир може да гласувате на специално създадена страница от Министерство на туризма. Подкрепете радомирския празник като гласувате за него ето тук.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook