След като това лято Петя Данкова издаде дебютния си албум Sweet ot Bitter и го представи на фестивала A to Jazz, сега певицата и музикантите, с които работи ще се срещнат за пръв път и с пловдивската публика по време на Plovdiv Jazz Fest на 2 ноември. Концертът ще се състои във втория фестивален ден от 22.00 часа.

Проектът PETYA DANKOVA LIVE BAND включва едни от най-талантливите български музикантите, сред които Мирослав Иванов (китара), Радослав Славчев Riverman (бас), Васил Вутев (барабани) и Божидар Василев – TromBobby (тромбон). Те ще изпълнят десетте парчетата от Sweet or Bitter, които се радват на позитивните отзиви, както на родните фенове на нео соул стила, така и на музикални радио станции, музикални редактори и блогъри извън България.

Тази година Пловдив Джаз Фест 2016 ще бъде предимно с латино привкус и ще представи на сцената си само нови проекти, а организаторите споделят, че големият подарък за почитателите на джаза е гостуването на Майк Стърн и Дейв Уекъл, които само броени дни преди да пристигнат в България, дават старт на първия си съвместен проект.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook