От 16 до 22 септември 2016 г. София ще бъде домакин на 9-тото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите“, който се организира от Столичен Куклен Театър и Столична община с подкрепата на Министерство на културата, АКТ-УНИМА България и Съюз на артистите в България. 

Фестивалът тази година включва над 40 представления и за първи път ще участва и цирк! CIRCO PANIKO от Болоня, Италия ще представи един наистина невероятен спектакъл – цирково вариететно шоу – „Gran Paniko Al Bazar“.

Представлението е атрактивна смесица от цирк, клоунада и театър. Музиката на живо е една от големите атракции на CIRCO PANIKO от самото начало, а музикантите постоянно свирят и сменят инструментите си: пиано, контрабас, китара, духови инструменти, индийска лютня и още и още, за да създадат различна атмосфера от джаз до латино салса, от валс до индийска музика, от пънк до балкански ритми … докато в това време страхотни акробати показват специални циркови изпълнения – китайски скокове, ходене по въже, въздушен танц, жонглиране, баланс…

Стара, скърцаща врата се отваря бавно и тъмнината е пронизана от лъч светлина и звука на далечен смях – пробужда се таен свят … какво е това? Стар дюкян, пълен с дрънкулки, мебели, дрехи, цимбали и духови инструменти, безумни и странни създания, заключени от много години вътре в този „базар“.

„Gran Paniko Al Bazar“ ще има общо 7 представления, а шатрата му ще бъде разположена в новия парк Възраждане. 

И тъй като по време на фестивала Столичен куклен театър празнува своя 70-ти рожден ден, очаквайте още много изненади и незабравими емоции за всички малки и големи зрители!
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook