Двудневният фестивал Bansko Beat се проведе на централния площад в гр. Банско за втора поредна година, този път на 15-ти и 16-ти юли. Традиционно, входът за събитието беше свободен, както ще остане и занапред. В двата фестивални дни на сцената пяха любими български звезди и световноизвестни изпълнители.

Първият ден ни зарадва с Михаела Маринова, Стивън Ачикор, DARA и Lariss. Партито продължи и в събота, 16-ти, когато започнахме с пернишката танцова формация DA Clique, макар и с малко закъснение, заради непредвидения дъжд. Момичетата и момчетата от DA Clique бяха блестящи на сцената, представяйки 40-минутен спектакъл без прекъсване. Публиката сякаш искаше също да се качи на сцената до тях, но остана пред нея и танцуваше заедно с DA Clique. Сетът им включваше нови хитове и любими хип хоп и поп класики, съпроводен с динамична и забавна хореография. Танцьорите от DA Clique бяха малки и големи, но се представиха еднакво професионално и си пролича, че когато нещо се прави с любов, тя прозира през всяко едно движение.

След тях Ненчо призова на сцената алтърнатив рок групата от ново поколение NU/ANCE, която удари площада с рок. NU/ANCE представиха авторските си парчета Falling Down, Lay Around Me, Dome и редица други, както и размазващ кавър на Supermassive Black Hole на Muse. Лайвът завърши шумно, но не от инструментите, а от писъците на тълпата, която беше изпълнила всяко възможно място пред сцената. След Bansko Beat, NU/ANCE ги очакват още много събития това лято, сред които е и Gitarijada 2016. Те ще представят България на един от най-големите рок фестивали в света през август. Успех!

Жана Бергендорф последва рок еуфорията на сцената и изпълни ушите на феновете си с прекрасния си тембър. Тя изпя хитовете си „Време“, „Невъзможни сме сами“, както и някои кавъри, като I’ve Been Waiting All Night, Bonbon, We Found Love. Публиката крещеше името й малко преди да излезе на сцената, а след това избърза да вземе автограф и да открадне селфи с нея.

Християна Лоизу излезе в 21:30 ч. и половин час не стигна на почитателите й да се насладят на кадифения й глас. Наред с всички песни, които изпълни, Християна представи и дебютния си сингъл – Phoenix. Това не беше достъчно за публиката и след изпълнението мнозина от тях минаха бекстейдж, където зачакаха отново появяването й, за да й дадат подаръци, получавайки автографи и усмихнати снимки в замяна.

Кулминацията на вечерта безспорно беше появяването на Криско на сцената, когато вече хилядната публика изригна в мощен вик „Криско, Криско, Криско!“. Най-популярният изпълнител в страната представи най-новия си хит „Дали това любов е“, който феновете му вече знаят наизуст, както и парчетата „Тик Так“, „Почивни дни“ и още много други.

След него на сцената се качи най-ярката звезда на Bansko Beat – Loreen, която пристигна в България в ранния следобяд в събота, като се отправи директно към Банско. Още на летището тя обеща да се срещне с фенове преди да се качи на сцената. Речено – сторено, малко след 22 ч. шведската изпълнителка се запозна с около 20 нейни фена и сбъдна тяхната мечта. Част от почитателите бяха дошли на Bansko Beat специално за Loreen от Румъния, Германия, Сърбия и Великобритания. Излизайки на сцената, Loreen омагьоса слушателите на Beat-a. Дългата й прекрасна коса и искряща усмивка само допринесоха за магията на гласът и движенията й, изпълнени с енергия и емоция.

Екипът на Bansko Beat благодари на всички гости на фестивала, на Община Банско, че направи това събитие възможно, както и на всички партньори и приятели, които ни подкрепиха. Ще се видим догодина!
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook