На 24 февруари сцената на голямата зала на НДК ще се преобрази в двореца на ледената принцеса Турандот, а софийската публика ще има възможността да гледа едноименната опера на Пучини в мащабна продукция със световни звезди и пищно визуално шоу. Последната опера на италианския композитор е вдъхновена от древна персийска приказка, а действието се развива в средна Азия. Арията “Nessun Dorma” от “Турандот” е една от най-зебележителните класически композиции на всички времена. Интерпретирана от Лучано Павароти, Пласидо Доминго и Андреа Бочели, “Nessun Dorma” има силата да оказва силно въздействие върху публиката.

За софийската публика организаторите на “Турандот” от Монте Мюзик и Държавна опера Русе работят вече няколко месеца. Главните роли на Турандот и Калаф поверяват на италианските звезди Франческа Патане и Марио Маланини. Двамата солисти са се представяли в тези образи на сцените на най-големите оперни театри в света. Франческа Патане в личен поздрав за българската публика споделя нетърпението да играе за първи път на една сцена с блестящия Маланини. Тенорът от Миланската скала е познат на българската публика с участията си в други оперни суперпродукции на сцената на Зала 1 на НДК. Маланини си признава: “Първият път приех поканата да гостувам в България с известна доза скептицизъм и много любопитство. Бях възхитен от селекцията на солисти, от оркестъра, от хора, диригентът е на световно ниво, беше истинско удоволствие да репетирам за спектакъла. Най-голямото удоволетворение дойде, когато усетих топлото посрещане и видях реакцията на публиката. Българите са много одухотворени хора, интелигентни и отворени. Оттогава с нетърпение чакам всяка покана на Маестро Найден Тодоров за гостуване в София.”

Диригентът Найден Тодоров стои зад творческата реализация на проекта, а сцената на Зала 1 ще бъде изпълнена с магията на Древен Китай. Маестрото ще дирижира орекстър от 70 брилянтни инструменталисти, балетният спектакъл е по хореография на Боряна Сечанова, изключително зрелищна, вплитаща в себе си китайски мотиви. Българските солисти са носителката на престижната “Кристална лира” за 2015 – Мария Цветкова и обичаните от публиката Александър Крунев и Пламен Бейков.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook