Предстоящият 14 февруари е нещо повече от ден на любовта и виното, защото Фортисимо Фамилия го превръща и в празник на музиката и словото. „Божествена комедия“ по Данте Алигиери е концерт от тийнейджърската серия на програмата, където актьори и солисти търсят кое е по-въздействащото изразно средство, с което да бъде споделена любовта – песента или поезията.

На сцената отново ще се качи звездата на българския театър – Деян Донков като този път ще му партнира любимата му и в личния живот – Радина Кърджилова.
Към тях се присъединява поп принцесата с фантастичен глас Михаела Филева (участва се за втори път в класическите концерти след участието си в „Рицарска история“), а тенорът Илиян Недев се включва, за да забърка и класическото звучене в това необикновено приключение. Публиката ще може да чуе музика от Чайковски, Моцарт, Карл Орф, Рихард Щраус, Джон Уилямс, АВВА и други.

Историята ще преведе гостите в залата през деветте кръга на Ада заедно с римите на ренесансовия поет Данте Алигиери. Воден от Вергилий лирическият герой ще премине и през Чистилището, за да намери начин на финала да се срещне със своята любима, която го очаква в Рая.

14 ФЕВРУАРИ (НЕДЕЛЯ), ЗАЛА БЪЛГАРИЯ, 19:00 ЧАСА
с участието на: Деян Донков, Радина Кърджилова (актьори),
Михаела Филева, Илиян Недев (солисти), Славил Димитров (диригент), Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ и оркестъра на Софийска Филхармония
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook