Ако сте запалени скиори, но тази година искате да смените Банско с друга дестинация, не се тревожете – такива има предостатъчно. Разбира се, от курорт до курорт съществува разлика. Но ако мечтаете зимната ви ваканция да бъде наистина незабравима, изберете някое от следните места.

Вейл, САЩ
Има причина Вейл в Колорадо да е легендарна ски дестинация. Там се намира най-голямата ски зона в САЩ – над 21 кв.км ски писти. Но не само те привличат спускачите от цял свят – малкото градче Вейл е известно с музеите и галериите на изкуството, както и приятните си ресторанти.

Кицбюел, Австрия
Намиращ се Тиролския регион на Австрия, Кицбюел е чаровен алпийски курорт, който се превърна в един от най-известните в света. Планинските склонове предлагат километри от ски писти за средно напреднали, което прави Кицбюел чудесен избор за двойки, които търсят романтична ски почивка в Европа.

Керо Катедрал, Аржентина
За любителите на силните усещания Черо Катедрал в Аржентина предлага едни от най-опасните трасета в Южна Америка с вертикални спускания от 1200 м.

Аспен, САЩ
Насладете сe на 14 квадратни километра ски писти в тузарския курорт Аспен, Колорадо. Насладете сe на 14 квадратни километра ски писти в тузарския курорт Аспен, Колорадо.

Стоу, САЩ
Решили сте да научите половинката си да кара ски, но не искате да жертвате собственото си удоволствие? Тогава трябва да отидете на Източния бряг на Щатите. Курортът Стоу е разположен на две планини – едната с някои от най-стръмните писти, а другата с някои от най-приятните склонове за начинаещи.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook