Истинско коледно градче ще се издигне в центъра на столицата от 17-ти до 23-ти декември.
Пространството между Националния стадион и метростанция „Васил Левски“ ще заприлича на зимна приказка.

Коледният фестивал SOFIA MEZI ще включва кокетни къщички, които ще предлагат бонбони, лакомства, вкусни ястия и греяно вино, както голяма концертна шатра, на която всеки ден ще има безплатни гигове на популярни изпълнители.

Сред артистите, които ще допринесат за празничния дух, са Деси Добрева, Борис Солтарийски, Гъмзата, DJane Monique с лазерно шоу и много други, а последната вечер ще е посветена на рок музиката с група Nana&The Gang и хедлайнерите „Обратен ефект”.

Входът за коледното градче ще е свободен, а най-голямата му атракция ще е първият у нас открит музей на ледените фигури. По време на седемдневния коледен фестивал, който е под патронажа на кмета г-жа Йорданка Фандъкова, ще се леят 100 литра безплатна бира, ще има 100 подаръка, както кулинарни щандове, къщички за десерти, игри, транцови уъркшопове, атракции за деца, томбола с игри и изненади и мн.други.

Дядо Коледа и Снежанка също ще присъстват всекидневно.

Коледният фестивал Sofia Mezi обединява балканските кулинарни и културни традиции с европейските и е подарък за софиянци и за гостите на столицата. Първото издание на фестивала Sofia Mezi бе организирано през септември тази година и бе посетено от над 50 000 души. Коледното издание е резултат от сътрудничеството на Столична община, „Пазари ЮГ ЕАД, “Национална спортна база” и Select Music Media.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook