В Мраморното фоайе на НДК се състоя официалното представянето на първата част от проекта „Живот като на кино” на Фондация „Стоян Камбарев”, а именно откриването на Фотографската изложба, която може да се види до 24-ти ноември.

Председателят на Фондацията и продуцент на проекта Деси Тенекеджиева откри събитието и представи фотографа и арт директор Мариета Ценова-знаково име във визуалното съвременно българско изкуство и един от създателите на култовото списание „Егоист“, която работи по изложбата в сътрудничество с асистентски екип от млади таланти, начело с Димитър Дачев.

Д-р Людмил Веселинов поздрави гостите от името на любезния домакин НДК, след което и кинокритикът д-р Геновева Димитрова сподели свои мисли за киното, живота и изкуството. През цялата вечер звучеше филмова музика, която допълваше кино атмосферата на събитието.

Сред участниците във фотосесиите могат да бъдат забелязани и известни имена от културния ни живот: проф.Георги и Лозанов и съпругата му Галя са Уди Алън и Сларлет Йохансън от филма „Сензацията“, Джони Петков, Джеки Стоев и музиканта Васил Гюров отплаваха в „И корабът пътува“ на Фелини“.

Деси Тенекеджиева се превъплъти в образа на Лайза Минели в „Кабаре” на Боб Фос, Антон Георгиев-Бенкса и Константин Вълков оживяха като героите на Копола от „Кръстникът“, а Стефан Китанов и Миленита бяха „Изгубени в превода“ на София Копола.

И това са само малка част от впечатляващите 33 оригинални фотографии, инспирирани от известни филмови сцени, които Фондация „Стоян Камбарев” показа вчера.  

Поп звездата Миро уважи събитието, а Деси Тенекеджиева обяви, че той е важна част от същинската част на проекта „Живот като на кино”, а именно големите концерт- спектакли с филмова музика, мултимедия и съпътстващата ги фотографска изложба, с музикален продуцент маестро Страцимир Павлов, които ще се осъществят през март и април следващата година в пет български града.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook