Sofia Фusion Quartet отново ще завладеят сцената на клуб Студио 5 на 13 март от 19 часа и ще ни заразят с ентусиазма си и да ни открехнат вратите към техния музикален свят!

А кои са Sofia Фusion Quartet?

Васил Енчев – тенор саксофон, EWI
Атанас Миладинов – клавишни
Ивайло Звездомиров – бас
Венко Поромански – ударни

Музикантите са щастливи, че споделят еднакъв музикален вкус и симпатия, изговаряйки с почит имената на своите образци “Weather Report”,”Yellow Jackets”,”Brecker Brothers”,Herbie Hancock, Wayne Shorter и всички, създадени под влияние на историческия звукозапис – “Bitches Brew” от 1969 г. на тромпетиста – Майлс Дейвис.

Защо именно Фюжън?

Албумът Bitches Brew ражда ново определение за смесицата между джаз рок и поп, съдържа сложни хармонии и бийтове, които вече не са само суинг. Това определение е фюжън. Докато в България се срещат спорадични прояви и приемственост през силните години на тогавашните Джаз-срещи и други фестивали, фюжън стила се развива и слуша най-много в задокеанската си Родина.

Sofia Фusion Quartet като ревностен осиновител на тази музика ще се погрижи да ви покаже това бебче като пораснал зрял мъж, на 13 март от 19 часа, само в Студио 5.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook