Денят е 03 февруари, часът 22.30, а мястото – Студио 5. В играта на топло и студено, TUMBAITO отговаря само на едно – горещо! Те са салса формация, създадена през хладния януари 2007 година, за да раздвижи кръвта ни и да повдигне градусите. Групата включва не повече и не по-малко от 9 музиканта,  които за една година се превърнаха в топ латино имената на България, а именно:

Състав:
Мартин Ташев – вокал , тромпет
Мишо Йосифов – тромпет
Милен Петров – тромпет
Вили Стоянов – тромбон
Милен Кукошаров – пиано
Борис Таслев – бас
Стефан Кожухаров – тимбалес
Калин Вельов – конги

А за концертното изпълнение на „Ропотамо“, „Урок по Танци“ и „Нетърпение“ специален гост ще бъде не кой да е, а очарователната Нина Николина!

След концерта пък симпатягите ще забият и редовния петъчен джем сешън в Студио 5 – Midnight Live at Studio 5! Дестинация – Куба!

Основател на TUMBAITO е перкусионистът Калин Вельов. В периода 1999 г. – 2004 г., Калин специализира латино музика в Ротердам/Холандия/, където работи с най-известните холандски латино имена. Оттам идва и вдъхновението му за този горещ проект, създаден за всички фенове на този тип музика.

През 2007 г. и 2008 г., TUMBAITO изнася концерти на 2-ия и 3-ия Международен Фанта Салса Фестивал в София пред публика от 2000 човека, а през 2007 групата свири и в Българското Национално Радио, като изпълнението й е филмирано на DVD и излъчено директно по сателит в осем европейски столици, а отзвукът е повече от ласкателен! Зад успеха на групата стои и организаторът на най-мащабните салса проекти в България – Стефан Еленков, който е и съучастник в сформирането на групата и основен двигател за популяризирането на TUMBAITO и салса музиката в България.

А през април тази година TUMBAITO пусна и първото си авторско парче – „Тъмнокосо Момиче,” която е и първата българска салса песен! Факт, с който няма как да не се гордеем. Репертоарът на TUMBAITO, който ще чуем на 18 ноември в Студио 5, се състои от 70 известни салса хита от 70-те години насам, както и, надяваме се, все повече авторски песни.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook