Roots Rocket и Zionlionz обединяват сили за подобаващ празник на 11 февруари
по повод рождения ден на реге иконата

Всяка година почитателите на Боб Марли и творчеството му по целия свят празнуват заедно рождения ден на музиканта.

През 2012 двете най-силни организации, промотиращи ямайската култура и в частност – реге музиката у нас –  Roots Rocket и Zionlionz, подкрепени от Emil Prize и Sava (Camp Sessions) – ще обединят усилия за един мащабен трибют в негова чест. В първата събота след 6 февруари двете зали на клуб Mixtape 5 ще бъдат изпълнени с позитивни вибрации.

На голямата сцена ще видим Roots Rocket Band на живо и гласовете на българската реге сцена – Sen I, Zafayah, Jahmmi Youth, както и новите вокалисти на лейбъла – VoLion и Bibi Youth. Освен добре познатите класики на краля на регето, в първия сет на групата са включени песни на синовете на Mr. Marley – Damian, Julian и Stephen. С тяхната музика момчетата от Roots Rocket ще покажат връзката между поколенията, запленени от магията на реге музиката, както и факта, че през 21 век безспорно има все повече реге не само по света, но и по нашите ширини. 
Във втората част на вечерта Roots Rocket ще направят и музикален мост от България към Ямайка, със специални изпълнения на най-добрите авторски песни на артистите от лейбъла.

Втората зала на клуба ще бъде територията на цялото лъвско войнство на диджеите от Zionlionz Soundsystem в пълен състав. Великолепната седморка ще бъде допълнена и от MC Kappa Irie. Вечерта ще стартира с dub/dancehall сета на Astrala, а след него Olaijah ще поеме посоката на реге вибрациите, последвана от останалите 5 диджеи на саундсистемата – Brumbaras, Dancing Lion, FreakKita, Masta P6U и Zion.

В края на вечерта за най-енергичните фенове Emil Prize и Sava (Camp Sessions) са подготвили шумни джънгъл ремикси на Bob Marley, както и още изненади, за които ще разберем в събота на 11 февруари 2012 г.

Две зали, много усмивки и качествена музика в чест на Гласа, който произнесе и изпя Истината: „ONE LOVE! ONE HEART!! ONE DESTINY!!!“
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook