Новото представление на Сдружение „По действителен случай“ е експедиция през женската и мъжката емоционалност

Новият театрален сезон стартира с премиерата на четвъртия мултижанров спектакъл на Сдружение „По действителен случай“.

Тя ще се състои на 17 и 18 септември от 20.00 часа в галерия Credo Bonum (ул. „Славянска” 2).

„Емоционални” е поредният им проект в областта на независимия театър, базиран върху документални изследвания, след „За жената отсреща”, „Пеперудите са всъщност изтребители” (Икар 2009 за дебют) и „Ноктюрно – от прахта до сиянието” (Икар 2011 за музика).

Представлението е експедиция към центъра на чувствата и на двата пола. С музика, танц, текст, движение и костюми то отвежда публиката на увлекателно пътешествие през потиснатите светове в човека, към дълбоко залостените негови мисли, идеи, желания.

Процесът по създаването му отново среща екипа на сдружението с нови автори и артисти.
Впечатляващите костюми в него са дело на дизайнера Вероника Борисова, движението и хореографията пък отново са поверени на Ивайло Димитров. Документалните текстове, върху които е базиран спектакълът, са на Сирма Маринова, Александра Косева и Вероника Борисова, на режисьорката Ирина Голева, както и на главните изпълнители в него – актьора Огнян Голев и певицата Михаела Начкова.

Всички те са признания на висок глас, споделени импулси и прочити на важните житейски ситуации, автобиографични случки, белези, рани, вълнения, радости…

Свързва ги темата за разликите в емоционалността на мъжа и жената. А точката на пресичане между неговата и нейната лични истории е и тази между смеха до сълзи и болезнената искреност.

„Емоционални” е представление за кристално чистите човешки пориви и за неподозираните сили, които всеки един от нас притежава.

И понеже истинската емоционалност е споделяне, галерия Credo Bonum и Сдружение „По действителен случай” са отворени за срещата си с вас.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook