Най-голямата сбирка на графити артисти от цялата страна ще се проведе във Варна на 02.07.2011 г. Мястото на събитието е районът на Морска гара, а стената на вълнолома ще се превърне в най-голямото „платно” за рисуване. Графити изявата е част от стартиралия на 24.06 младежки фестивал „FUN CITY”.

В съботния ден се очаква във Варна да пристигнат, както някои от най-добрите графити артисти от страната, така и много млади таланти, почитатели на градското изкуство.

За специална демонстрация на последните тенденции в рисуването със спрей и градските изкуства, са поканени и гости от чужбина.

Уникална по площ е стената върху, която ще се рисува. Над 150 м дължина, на височина над 3 м. За целта вече се строи специално скеле за достъп до мястото за изява. ”Преобразяването на вълнолома има своите традиции, но отдавна не е правено. Новото му лице ще освежи по нестандартен начин един от символите на града” сподели Каска Маска, един от организаторите на събитието.

Темата, зададена преди няколко седмици към графити артистите е „Черноморски чудовища”/Black Sea Monsters/.

С това събитие организаторите от неформална група „Аморфа” имат за цел да популяризират съвременното изкуство в градска среда и способността на младите хора да променят творчески пространството, което споделят.

Освен това „SPRITE GRAFFITI JAM” ще се превърне в своеобразна подготовка на „райтърите” за Националния графити фестивал, който ще се проведе през септември в София.

В рамките на събитието са предвидени различни „работилници” и демонстрации, които ще дадат възможност за изява или първи стъпки на хората с по-малко опит в градското изкуство. На специална детска стена, дори най-малките ще могат да се включат в инициативата.

„SPRITE GRAFFITI JAM” ще се проведе със съдействието и подкрепата на Община Варна, Пристанище Варна, Sprite, Магазини „На тъмно”, Монтана-Испания, „Лорка”, „Планекс” и „Екопак”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook